Zamrażarka szokowa ALEXANDER TOUCH 15
Zamrażarka ALEXANDER TOUCH stanowi rozbudowaną wersję modelu ALEXANDER. Jak model ALEXANDER służy przede wszystkim do szokowego obniżenia temperatury produktu spożywczego (mięsa, wędlin, ciast).
Model ALEXANDER TOUCH został dodatkowo wyposażony w następujące funkcje :
- Rozmrażanie
- Utwardzanie lodów
- Sterylizacja ryb
- Rejestr własnych przepisów,
- Pamięć alarmów HACCP
Zamrażarka szokowa ALEXANDER służy do szokowego obniżenia temperatury produktu spożywczego (mięsa, wędlin, ciast itp.) W krótkim czasie - do 90 minut można obniżyć temperaturę mierzoną wewnątrz produktu z 700 C do 30 C lub w ciągu 270 minut z 700 C do – 180 C. W rezultacie tak szybkiego obniżenia temperatury redukuje się rozwój bakterii oraz powstawanie kryształków lodu, zachowując walory smakowe i jakościowe produktu.
Tak przygotowany produkt może być przechowywany przez dłuższy czas w odpowiednich komorach, szafach chłodniczych lub mroźniczych bez obawy o utratę jakości.
W restauracji, cukierni, lodziarni czy cateringu i wszędzie tam, gdzie niezbędne jest przechowywanie produktów przez dłuższy czas lub wcześniejsze przygotowanie produktów, przy zachowaniu wymogów norm HACCP, niezbędne jest stosowanie szybkiej zamrażarki ALEXANDER.
Zamrażarka pracuje w 4 trybach programowych:
- Schłodzenia w czasie 90 minut z temperatury + 700 C do + 30 C,
- Mrożenia w czasie 270 minut z temperatury + 700 C do – 180 C,
- Schłodzenie z pomiarem sondą temperatury wewnątrz produktu,
- Mrożenie z pomiarem sondą temperatury wewnątrz produktu.
Ponadto realizuje opisane wcześniej funkcje :
- Rozmrażanie
- Utwardzanie lodów
- Sterylizacja ryb
- Rejestr własnych przepisów,
- Pamięć alarmów HACCP
Wymiary (mm): 770 x 800 x 1870
Pojemność: 15 x pojemnik GN 1/1 lub 15 półek (mm) 600 x 400
Zasilanie : 400 V/ 50 Hz / 3F