Zamrażarka szokowa ALEXANDER 2/3

    Zamrażarka szokowa ALEXANDER 2/3

    Indeks: alexander2-3
    6 912,60 zł
    Brutto

    Zamrażarka szokowa ALEXANDER służy do szokowego obniżenia temperatury produktu spożywczego (mięsa, wędlin, ciast). Zamrażarka pracuje w 4 trybach programowych:

    • Schłodzenia w ciągu 90 minut z temperatury +700 C do +30 C
    • Mrożenia w ciągu 270 minut z temperatury +700 C do -180 C
    • Schłodzenie z pomiarem sondą temperatury wewnątrz produktu
    • Mrożenie z pomiarem sondą temperatury wewnątrz produktu
    Ilość
      Towar dostępny na zamówienie. Podana cena jest ceną orientacyjną.

    Zamrażarka szokowa ALEXANDER  służy do szokowego obniżenia temperatury produktu spożywczego (mięsa, wędlin, ciast itp.) W krótkim czasie -  do 90 minut można obniżyć temperaturę mierzoną wewnątrz produktu z 700 C do 30 C lub w ciągu 270 minut z 700 C do – 180 C. W rezultacie tak szybkiego obniżenia temperatury redukuje się rozwój bakterii oraz powstawanie kryształków lodu, zachowując walory smakowe i jakościowe produktu.

    Tak przygotowany produkt może być przechowywany przez dłuższy czas w odpowiednich komorach, szafach chłodniczych lub mroźniczych bez obawy o utratę jakości.

    W restauracji, cukierni, lodziarni czy cateringu i wszędzie tam, gdzie niezbędne jest przechowywanie produktów przez dłuższy czas lub wcześniejsze przygotowanie produktów, przy zachowaniu wymogów norm HACCP, niezbędne jest stosowanie szybkiej zamrażarki ALEXANDER.

    Zamrażarka pracuje w 4 trybach programowych:

    • Schłodzenia w czasie 90 minut z temperatury + 700 C do + 30 C,
    • Mrożenia w czasie 270 minut z temperatury + 700 C do – 180 C,
    • Schłodzenie z pomiarem sondą temperatury  wewnątrz produktu,
    • Mrożenie z pomiarem sondą temperatury wewnątrz produktu.

    Wymiary (mm): 680 x 540 x 520

    Pojemność: 3 x pojemnik GN 2/3

    Zasilanie: 230 V / 50 Hz / 1F

    Szczegóły produktu