Zamrażarka szokowa ALEXANDER 2/3
Zamrażarka szokowa ALEXANDER służy do szokowego obniżenia temperatury produktu spożywczego (mięsa, wędlin, ciast). Zamrażarka pracuje w 4 trybach programowych:
- Schłodzenia w ciągu 90 minut z temperatury +700 C do +30 C
- Mrożenia w ciągu 270 minut z temperatury +700 C do -180 C
- Schłodzenie z pomiarem sondą temperatury wewnątrz produktu
- Mrożenie z pomiarem sondą temperatury wewnątrz produktu
Zamrażarka szokowa ALEXANDER służy do szokowego obniżenia temperatury produktu spożywczego (mięsa, wędlin, ciast itp.) W krótkim czasie - do 90 minut można obniżyć temperaturę mierzoną wewnątrz produktu z 700 C do 30 C lub w ciągu 270 minut z 700 C do – 180 C. W rezultacie tak szybkiego obniżenia temperatury redukuje się rozwój bakterii oraz powstawanie kryształków lodu, zachowując walory smakowe i jakościowe produktu.
Tak przygotowany produkt może być przechowywany przez dłuższy czas w odpowiednich komorach, szafach chłodniczych lub mroźniczych bez obawy o utratę jakości.
W restauracji, cukierni, lodziarni czy cateringu i wszędzie tam, gdzie niezbędne jest przechowywanie produktów przez dłuższy czas lub wcześniejsze przygotowanie produktów, przy zachowaniu wymogów norm HACCP, niezbędne jest stosowanie szybkiej zamrażarki ALEXANDER.
Zamrażarka pracuje w 4 trybach programowych:
- Schłodzenia w czasie 90 minut z temperatury + 700 C do + 30 C,
- Mrożenia w czasie 270 minut z temperatury + 700 C do – 180 C,
- Schłodzenie z pomiarem sondą temperatury wewnątrz produktu,
- Mrożenie z pomiarem sondą temperatury wewnątrz produktu.
Wymiary (mm): 680 x 540 x 520
Pojemność: 3 x pojemnik GN 2/3
Zasilanie: 230 V / 50 Hz / 1F