Stekery
Steker wyposażony jest w zespół nożyków ze stali nierdzewnej umieszczonych na obrotowych walcach, które wykonują szereg nacięć ( 180 na 10 cm2 ) na płacie mięsa przechodzącego między walcami. W wyniku tej czynności struktura mięsa staje się luźniejsza , łatwiej absorbuje przyprawy i poddaje się obróbce termicznej. Maszynka wykonana z aluminium anodowanego, wyposażona w mikrowyłącznik zabezpieczający przed pracą przy otwartej osłonie, łatwo demontowane walce ułatwiają utrzymanie w czystości urządzenia . W opcji steker w werji z napędem ręcznym, z walcami do cięcia na paski ( flaczki ) , z walcami do rozbijania mięsa ( kotleciarka ).
Noże : 2 walce z 64 nożykami,
Wielkość maksymalna obrabianego mięsa : 150 x 20 mm
Wymiary : 218 x 440 x 463 ( h ) mm
Waga : 17 kg