- BLOG
- 1 polubień
- 7170 odwiedzin
Krajalnica profesjonalna , to nieodzowny element wyposażenia sklepu mięsnego, sklepów spożywczych, gastronomii, oraz firm cateringowych Jej zadaniem jest szybkie i wygodne krojenie wędlin, mięsa – na odpowiedniej grubości, równe plastry. Kompletując sprzęty do tego typu obiektów, powinniśmy pamiętać o tym, aby wyróżniały się one solidnością i wytrzymałością. W naszej ofercie znajduje się szeroki wybór produktów, które cieszą się uznaniem i zaufaniem klientów, którzy do nas wracają i polecają.
profesjonalnych urządzeń i pragną dokonać zadowalającego zakupu. Jak zatem wybrać najodpowiedniejszy model ? Wystarczy wziąć pod uwagę kilka czynników, by zakupiona ostatecznie krajalnica spełniła wszelkie oczekiwania niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania danego obiektu gastronomicznego.
Bezpieczeństwo
Radzimy, aby wybrać taką krajalnicę, która jest prosta w użyciu oraz bezpieczna. Krajalnice MISTRO, które oferujemy, wykonane są całkowicie z certyfikowanych materiałów produkcji włoskiej lub europejskiej, wyposażone są we wszystkie wymagane przepisami zabezpieczenia . Między innymi posiadają mikrowyłącznik, który zabezpiecza przed pracą przy zdjętej osłonie ostrza, które dodatkowo posiada osłonę mechaniczną chroniącą przed skaleczeniami. Krajalnice te wyposażone są w układ elektroniczny , zabezpieczający przed samoczynnym załączeniem krajalnicy po zaniku napięcia. Daje to użytkownikom dodatkowy komfort i pewność przy użytkowaniu.
Ostrze
Podstawowym elementem krajalnicy jest ostrze - powinno być ostre oraz wykonane z wytrzymałego materiału. Specjalna konstrukcja i gładkie ostrze– zapewnia precyzyjne cięcie świeżego mięsa oraz krojenie wędlin. Oczywiście w wyniku eksploatacji, po jakimś czasie użytkowania ostrze tępi się. Użytkownik może samodzielnie wykonać czynności ostrzenia tego ostrza dzięki ostrzałce, w którą jest wyposażona każda krajalnica.
Należy także pamiętać, że jakość cięcia zależy wprost od średnicy noża. Im większa średnica noża tym lepiej zostanie pokrojona wędlina, zwłaszcza ta o dużych przekrojach. Dlatego w naszej ofercie są krajalnice o średnicy ostrza 330 i 350 mm.
Jakość
Na jakość i trwałość krajalnicy mają wpływ materiały, z których jest wykonana. Kupując krajalnicę warto to sprawdzić. Krajalnice do wędlin wykonane są z aluminium anodowanego powierzchniowo, odpornego na czynniki zawarte w mięsie lub wędlinach.
Regulacja
Klienci w sklepach często życzą sobie pokrojenia wędliny na cienkie plasterki, jednak to często od produktu- jego struktury i twardości zależy, jak cienko można go pokroić. Profesjonalna krajalnica sklepowa powinna mieć możliwość regulacji grubości krojenia. Najczęściej spotykane zakresy mieszczą się w przedziale od 0 do 15mm. Im większa regulacja krojenia tym większe możliwości.
W razie jakichkolwiek pytań, zachęcamy do kontaktu:
Tel. (12) 260 90 80
biuro@panorama.krakow.pl