Krajalnica do wędlin – jaką  wybrać?

Krajalnica profesjonalna , to nieodzowny element wyposażenia sklepu mięsnego, sklepów spożywczych, gastronomii, oraz firm cateringowych Jej zadaniem jest szybkie i wygodne krojenie wędlin, mięsa  – na odpowiedniej grubości, równe plastry. Kompletując sprzęty do tego typu obiektów, powinniśmy pamiętać o tym, aby wyróżniały się one solidnością i wytrzymałością. W naszej ofercie znajduje się szeroki wybór produktów, które  cieszą się uznaniem i zaufaniem klientów, którzy do nas wracają i polecają.

profesjonalnych urządzeń i pragną dokonać zadowalającego zakupu.  Jak zatem wybrać najodpowiedniejszy model ? Wystarczy wziąć pod uwagę kilka czynników, by zakupiona ostatecznie krajalnica spełniła wszelkie oczekiwania niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania danego obiektu gastronomicznego.

Bezpieczeństwo 

Radzimy, aby wybrać taką krajalnicę, która jest prosta w użyciu oraz bezpieczna. Krajalnice MISTRO, które oferujemy, wykonane są całkowicie z certyfikowanych materiałów produkcji włoskiej lub europejskiej, wyposażone są we wszystkie wymagane przepisami zabezpieczenia . Między innymi posiadają mikrowyłącznik, który zabezpiecza przed pracą przy zdjętej osłonie ostrza, które dodatkowo posiada osłonę mechaniczną chroniącą przed skaleczeniami. Krajalnice te wyposażone są w układ elektroniczny , zabezpieczający przed samoczynnym załączeniem krajalnicy po zaniku napięcia. Daje to użytkownikom dodatkowy komfort i pewność przy użytkowaniu.

Ostrze 

Podstawowym elementem krajalnicy jest  ostrze - powinno być ostre oraz wykonane z wytrzymałego materiału.  Specjalna konstrukcja i gładkie ostrze– zapewnia precyzyjne cięcie świeżego mięsa oraz krojenie wędlin. Oczywiście w wyniku eksploatacji, po jakimś czasie użytkowania ostrze  tępi się. Użytkownik może samodzielnie wykonać czynności ostrzenia tego ostrza dzięki ostrzałce, w którą jest wyposażona każda krajalnica.

Należy także pamiętać, że jakość cięcia zależy wprost od średnicy noża. Im większa średnica noża tym lepiej zostanie pokrojona wędlina, zwłaszcza ta o dużych przekrojach.  Dlatego w naszej ofercie są krajalnice o średnicy ostrza 330 i 350 mm.

Jakość 

Na jakość i trwałość krajalnicy mają wpływ materiały, z których jest wykonana. Kupując krajalnicę warto to sprawdzić. Krajalnice do wędlin wykonane są z aluminium anodowanego powierzchniowo, odpornego na czynniki zawarte w mięsie lub wędlinach. 

Regulacja 

Klienci w sklepach często życzą sobie pokrojenia wędliny na cienkie plasterki, jednak to często od produktu- jego struktury i twardości zależy, jak cienko można go pokroić. Profesjonalna krajalnica sklepowa powinna mieć możliwość regulacji grubości krojenia. Najczęściej spotykane zakresy mieszczą się w przedziale od 0 do 15mm. Im większa regulacja krojenia tym większe możliwości.

W razie jakichkolwiek pytań, zachęcamy do kontaktu:

Tel. (12) 260 90 80 

biuro@panorama.krakow.pl 

Produkty dodane do listy życzeń
Produkt dodano do porównania

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.